24 Şubat 2010 Çarşamba

HTC HD2 ÜRÜN İNCELEME



Genel Bakış

HTC HD2 duyularınızın beklediği deneyimi sunuyor. Benzersiz 4.3 inç sıkıştırılmış pikselli ekranı şaşırtıyor. Kapasitif ekran teknolojisine sahip 1GHz işlemcili dünyanın ilk Windows® telefonu, her türlü işlemi parmağınızın bir dokunuşuyla kolayca ve yıldırım hızıyla gerçekleştiriyor.

En önemlisi, telefonun sezgisel bir şekilde çalışmasını sağlayan HTC SenseTM teknolojisini kullanan ilk Windows telefonumuz. HTC Sense 3 temel prensibe sahiptir: “Benim Olsun”, “Yakınımda Kal” ve “Beklenmeyeni Keşfet”

Make It Mine Benim Olsun
HTC HD2’nun geniş ekranı, size uygun bir telefonunuzu yaratabileceğiniz bir tuvale benziyor. E-posta, takvim, mesajlar, tarayıcı veya diğer gerekli özellikleri önceliğe alarak telefonunuzu kişiselleştirebilirsiniz. Sonrasında da, sadece bir dokunuş ile en önemli kişilerinize, en sevdiğiniz web sitelerine veya en çok kullandığınız uygulamalara ana sayfanızın sağında kısayol oluşturabilirsiniz. Hala birşeylerin eksik olduğunu düşünüyorsanız, Windows® Marketplace for Mobile uygulamasını ziyaret edip en eğlenceli ve kullanışlı uygulamaları indirebilirsiniz.

Telefonunuz sadece kişiliğinizi yansıtmaz, aynı zamanda bulunduğunuz yere uyum sağlar. Saat ayarları gittiğiniz yerin yerel saatine göre otomatik olarak güncellenir. Hava durumunu ve sıcaklığı bir bakışta görebilirsiniz. Hava durumu duvar kağıdını seçmeniz durumunda, gerçeğe yakın bir animasyona sahip olursunuz.


Yakınımda Kal


HTC HD2 ile iletişim uygulamadan çok insan odaklıdır. Böylece e-posta, SMS, telefon kayıtları ve hatta Facebook güncellemeleri gibi uygulamalarınızın hepsi bir yerde toplanır. Tam da iç güdülerinizin bakmanızı söylediği yerde, iletişimde kalmak istediğiniz kişinin fotoğrafının yanında.

İşyerinde bir telefon görüşmesi genellikle bir mil uzunluktaki sonu olmayan e-posta trafiğini önleme gücüne sahiptir. HTC HD2, bir e-postayı okuduktan sonra göndereni aramayı kolaylaştırıyor. Eğer herkesi konuşmaya dahil etmek isterseniz sadece ilgili kişilerin resimlerinin yanına dokunarak konferans görüşmesi düzenleyebilirsiniz.

Gelecek konferans görüşmeniz için gerekli numarayı bulmaya ve hatırlamaya çalışırken, takviminizden diğer telefon uygulamalarına geçişte yaşadığınız sorunları unutun. HTC HD2’de konferans görüşmesi hatırlatmaları bastığınızda aramaya hazır büyük bir tuş olarak ekranda görünür. Hatta PIN numarası bile ekranda yer alır. Böylece hiçbir strateji oturumunu kaçırmazsınız.

Beklenmeyeni Keşfet

HTC HD2’nin tasarım özellikleri, basit kelimelerle değil denenerek anlatılabilir. Telefonunuzun cihazı elinize aldığınızı hissederek sil sesi seviyesini azaltması veya bulunduğunuz ortama gore ekranın ışık seviyesini otomatik olarak ayarlaması ve bir çağrı sırasında yanlış dokunuşları engellemek için kapanması gibi…

HTC HD2 parmak dokunuşuyla kontrolü sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Dosyalar, web sayfaları, fotoğraflar ve e-postaları bir parmak hareketi ile yakınlaştırabilir veya uzaklaştırabilirsiniz. Cevaplarınızı ekrandaki büyük klavye sayesinde hızlı ve doğru şekilde yazabilir. Geniş ekran için optimize edilmiş arayüz ile birleşirilmiş kapasitif dokunmatik deneyimi,parmağınızın bir dokunuşuyla tüm ayarları rahatça yapabilmenizi, takvimdeki randevularınızı düzenleyebilmenizi, fotoğraflar arasında gezinebilmenizi ve menşer arasında dolaşabilmenizi sağlar.

Discover the UnexpectedHTC HD2’yi cebinizde taşıyacak ve dizüstü bilgisayarınız için bir Wi-Fi noktası bulmak için asla düşünmek zorunda kalmayacaksınız. Telefonunuz 3.5G’lik super hızla kolayca hücresel ağlara bağlanır ve her an her yerde kişisel kablosuz bağlantı noktanız haline gelir.

HTC HD2 nerede olursanız olun fotoğraf çekebilmenizi ve onlara bakabilmenizi sağlıyor. 5 megapiksel otomatik fokuslu kamera, dış mekanların güzelliğini belgelemek için mükemmeldir. Aynı zamanda LED flaşı sayesinde loş ortamlarda da başarılı fotoğraflar çekilebilmesini sağlar. Vizörün arkasından çekilip, fotoğraf koleksiyonunuzu paylaşmaya hazır olduğunuzda, fotoğrafların akarak gösterildiği yeni galerinizdeki resimlerin güzelliğiyle izleyicilerinizin gözlerini kamaştıracaksınız.

İş telefonu HTC HD2, temin edildiği anda Windows Mobile 7'ye yükseltme hakkı elde edebilir. Haberin kaynağı HTC Rusya. Fakat firma Windows Mobile 7 güncellemesi elde edebilecek tek cep telefonunun HD2 olacağını da ekliyor. Muhtemelen diğer hiçbir HTC cep Windows Mobile 7'yi desteklemeyecek.

Microsoft'un yeni mobil işletim sisteminin ilk betası Şubat 2010'da yayımlanabilir. Fakat bu sürüm sadece cep telefonu üreticilerin hitap edecek. Windows Mobile 7'nin nihai sürümünün 2010'un üçüncü çeyreğinden önce çıkması beklenmiyor. İşletim sistemi hazır olduğu vakit WM 7 yüklü birçok HTC HD2'nin de piyasaya sürülmesi bekleniyor.


Hands-on the HTC HD2 and its gigantic 4.3-inch capacitive touchscreen! from IntoMobile on Vimeo.





Özellikler

Ebat:

Ağırlık:
157 gram (5, 54 ons), pil ile birlikte


CPU İşlemci Hızı
1GHz Snapdragon™ işlemci

Güç & Pil1
Pil Türü: Şarj edilebilir Lityum İyon pil
Kapasite: 1230 mAh

Konuşma Süresi

* WCDMA: 320 dakikaya kadar
* GSM: 380 dakikaya kadar

Bekleme Süresi

* WCDMA: 390 saate kadar
* GSM: 490 saate kadar

Video gösterimi: 8 saate kadar
Ses dinleme: 12 saate kadar

Kamera

* 5 megapikseel renkli kamera
* Otomatik fokus
* Dual LED aydınlatma

Bağlantılar

* 3.5 mm stereo otomatik jak
* Standard Micro-USB
(5-pin micro-USB 2.0)

Sensörler

* G-Sensör
* Yakınlık sensörü
* Ortam ışığı sensörü

Ana Ekran

Ana sayfa, Kişiler, Mesajlar, E-posta, Internet, Takvim, Borsa, Fotoğraflar,Videolar, Müzik, Hava Durumu, Footprint, Twitter, Ayarlar

Sosyal Ağlar

* Facebook™ entegrasyonu
* Facebook ve Twitter’dan fotoğraf paylaşımı
* YouTube™’tan video paylaşımı
* Twitter’da cıvıldamayı sağlayan HTC Peep™ teknolojisi

Tavsiye Edilen Windows Sistem Gereksinimleri

* Windows XP veya Windows Vista®
* Windows XP için Microsoft® ActiveSync® 4.5
* Windows Vista için Microsoft® Windows Mobile Device Center 6.1

Ekran
Tip: Kapasitif dokunmatik ekran
Çözünürlük: 480 X 800 WVGA

İşletim Sistemi

Windows Mobile® 6.5 Professional

Depolama

* ROM: 512 MB
* RAM: 448 MB
* Genişleme Yuvası: microSD™ hafıza kartı (SD 2.0 uyumlu)

Ağ Bantları2

Avrupa: Network Bands

* HSPA/WCDMA: 900/2100 MHz
* GSM: 850/900/1800/1900 MHz

Asya Pasifik:

* HSPA/WCDMA: 900/2100 MHz
* GSM: 850/900/1800/1900 MHz

Internet 3G

* Tarayıcı: Opera Mobile™
* 3G:
7.2 Mbps’ye kadar download hızı
2 Mbps’ye kadar upload hızı
* GPRS: 114 kbps’ye kadar download hızı
* EDGE: 560 kbps’ye kadar download hızı
* Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/g

Bağlantı

* USB veya Bluetooth aracılığıyla internet paylaşımı
* Wi-Fi Router

Bluetooth

* Geliştirilmiş Veri Hızı’na (EDR) sahip Bluetooth® 2.1
* Desteklenen Profiller: A2DP, AVRCP, BIP, BPP, DUN, FTP, GAP, GOEP, HFP, HID, HSP, OPP, PAN, PBAP, SAP, SPP

Multimedya

* Windows Media® Player
* Albumler
* Fotoğraflar & Videolar
* FM Radyo
* Desteklenen Ses Formatları:
.aac, .amr, .m4a, .mid, .mp3, .mp4, .qcp, .wav, .wma
* Desteklenen Video Formatları:
.wmv, .asf, .mp4, .3gp, .3g2, .m4v, .avi

Lokasyon

* Dahili GPS anten
* HTC Footprints™
* Dijital Pusula

1. Pil süresi (Konuşma süresi, bekleme süresi, ve daha fazlası) şebeke ve telefon kullanımına bağlı olarak değişebilir.
2. Avrupa ve Asya Pasifik dışındaki bölgelerde, GSM operatörü ve lokasyona göre ağ bantları farklı olabilir. GSM operatörünüze danışınız.
3. Gerçek veri hızı şebekeye ve Wi-Fi sinyal gücüne bağlı olarak değişebilir.

HTC HD2' YE DAHA YAKINDAN BAK
http://blogkesfet.blogspot.com/2010/02/htc-hd2-resimlerii.html

HTC HD2 HAKKINDA EKŞİ SÖZLÜK'TEN YORUM OKU
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=htc%20hd2

HTC HD2 ÜRÜN İNCELEME VİDEOSU İZLE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder