25 Şubat 2010 Perşembe

Call of Duty: Modern Warfare 2



Call of Duty 6 veya Call of Duty: Modern Warfare 2[6] Infinity Ward'ın yapımcılığını üstlendiği Birinci Şahıs Nişancı (FPS) tarzında bir bilgisayar oyunudur. Resmi olarak 11 Şubat 2009'da duyurulmuştur, Modern Warfare 2, Call of Duty 4: Modern Warfare'in devamı niteliğinde olacak ve aynı olay seyrinde devam edecektir.

Modern Warfare 2 diğer iki Call of Duty oyunuyla birlikte satışa sunulmuştur: Nintendo DS için Call of Duty: Modern Warfare: Mobilized,[10] ve Wii konsolu için tasarlanmış Call of Duty: Modern Warfare port sürümü.[11] Geliştiriciler Modern Warfare 2'nin IW 4.0 oyun motoru'nun önceki oyunda kullanılmış motorun üzerinde bazı düzeltmeler yaparak elde ettiklerini kaydetmişlerdir.

Oynanış

Call of Duty 4: Modern Warfare'deki kapanış bölümü "Mile High Club"'ta yer alan "Özel Kuvvetler"; benzer şekilde Modern Warfare 2'de "Özel Kuvvetler" modu olarak yer alacaktır,[12] hikaye bölümüyle ilişkisi bulunmayan birçok kurgusal ögeyi barındıran tek tek görevler halindedir. Ana hikaye kooperatif oyunu desteklemeyecek, fakat "Özel Kuvvetler" modu iki oyunculu koooperatif oyun seçeneğine sahiptir.[9]

Konu

Modern Warfare 2, Call of Duty 4'ün bitiminden 5 yıl sonrası yani 2016 yılı temel alınmıştır. Çavuş "Soap" MacTavish yüzbaşı olarak oynanılamayan ve oynanabilen bir karakter olmuş ve Özel Hava Kuvvetleri (SAS)'nde yüzbaşılığa terfi etmiştir. MacTavish 141. Görev Gücü (Task Force 141) adı altında seçkin, birçok ulustan kişilerin yer aldığı bir komando birliğine, yeniden güç kazanan Rus Ultranationalist örgütüne karşı saldırıya geçmek için başkanlık eder.[13] Rus Ultranationalist Partisi'ne artık, Imran Zakhaev'in aynı onun gibi milliyetçilik tutkularına sahip eski yardımcısı Vladimir Makarov tarafından başkanlık edilmektedir. Makarov, Zakhaev'in ölümünü sebep göstererek destek toplamaktadır, bu yıllarda yeni bir Rusya kurulmuştur. Makarov'a karşı olarak da, onu durdurmak için Task Force 141 adında bir birlik oluşturulmuştur.[14] Oyuncu, hem bu birliğin bir üyesi olan Sgt. Gary "Roach" Sanderson, hem de Amerika Birleşik Devletleri'nin ordusunda bir er olan James Ramirez'in kimliğini üstlenecektir.

Görevlerin geçtiği alanlar; Virjinya eyaleti, Kazakistan'ın Tanrı Dağları, Afganistan ve Brazilya'nın Rio de Janeiro eyaleti olarak belirtilmiştir.

Karakterler

Oyuncu, oyuna Birinci Sınıf Er (Private First Class) Joseph Allen olarak başlamaktadır.Bu karakterle toplam 3 görev yapılmaktadır.Birinci görev A.B.D'nin Afganistan'daki bir üssünde yapılan antrenman safhası , ikincisi yine Afganistan'da geçen bir bölüm ve Ultranasyonalist lideri Vladimir Makarov'la beraber yapılan bir terör saldırısını anlatan "No Russian" bölümüdür. Ancak asıl ana karakterler Çavuş Gary "Roach" Sanderson ile Er James Ramirez'dir. Bunlara ilaven yardımcı karakterler : Modern Warfare'den tanıdığımız Yüzbaşı John "Soap" MacTavish, Yüzbaşı John Price (Captain Price) ve Nikolai'dir.İlk defa karşılaşılan yardımcı karakterler, Korgeneral Shepherd, Teğmen Simon "Ghost" Riley , Çavuş Folley ve Onbaşı Dunn'dur. Bunlara ilaven Görev Gücü 141 karakterleri ve Amerikan Ranger karakterleri de yardımcı karakterler olarak yer almaktadır. Son görevlerde oyuncu John "Soap" Mactavish karakterinin gözündendoğru sürpriz bir karakter de kötü olarak karşım oyunu oynamaktadır. Bu arada John MacTavish'in rütbesi çavuşluktan yüzbaşılığa terfi ettirilmiştir. Oyunda ki ana kötü karakter Vladimir Makarov'dur. Oyunun son bölümlerine doğru bir süpriz bir kişi, hain olarak karşımıza çıkmaktadır.

Oyunu oynayan birçok kişi, en sevdiği karakteri Teğmen Simon "Ghost" Riley olarak belirtmektedir ve bazı kişiler "Ghost"un, Gaz olduğunu söylemektedir, ayrıca "Gaz"i de "Ghost"u da seslendiren kişi Craig Fairbass'dir.

Pazarlama

25 Mart 2009'da oyuna ait ilk teaser trailer San Francisco'daki Game Developer Choice Awards (Oyun Geliştirici Seçim Ödülleri)'da gösterilmiştir. Bu teaser aynı zamanda Infinity Ward'ın internet sitesine gönderilmiştir.[15] Teaser'da çıkış tarihi 10 Kasım 2009 olarak duyurulmuş[8] ve oyunun adı Call of Duty: Modern Warfare 2 resmi olarak sadece Modern Warfare 2 olarak kısaltıldığı onaylanmıştır.[8] Söz konusu teaser kısa bir süre sonra Xbox Live Marketplace ve PlayStation Network'te boy göstermiştir.[16] 10 Mayıs 2009'da yayınlanan ikinci teaser'da kar motorsiklerinin sürüldüğünü, akıllı bombalara yol gösterildiğini ve su altı görevlerinin gerçekleştirebildiği oyun özelliklerini takdim edilniştir. Teaser oyunun 24 Mayıs 2009'daki NBA Eastern Conference Finallerinde "gösterilebileceğini" duyurmuştur.[17] Bu "gösterim" ilk tam uzunluktaki güncel oyun içi sahne ve çatışmaların ilk defa bu denli geliştirilmiş bölümler içeren trailer idi; sözkonusu trailer bu sebeple Modern Warfare 2'nin resmi internet sitesinde bulundurulmaktadır.[18]

Oyunun artı ve eksileri


Artılar

1. Geliştirilmiş grafikler.
2. Yeni tip modern unsurlar.
3. Aksiyon kapasitesi yükseltilen kaliteli bir oyun.
4. Aksiyon filmini aratmayacak heyecan...

Eksileri

1. Campaign modunun kısa olması
2. Multiplayer modunda bazı silahların güç dengelerinin ve oyun dinamikleri dengelerinin sağlanamaması

E3 2009 Fuarı'nda, Infinity Ward iki çoklu oyuncu haritasından ibaret İndirilebilir içerik paketi öncelikle oyunun Xbox Live ve Xbox 360 sürümleri için geliştirileceğini duyurmuştur.[19]"Cliffhanger" adlı başlangıç görevi ve oyuncu karakteri olan Çavuş Gary "Roach" Sanderson E3 Fuarı'nda takdim edilmiştir, karakter ve Yüzbaşı "Soap" MacTavish oyuncuya hiçbir ön bilgi verilmeden Kazakistan'daki Tanrı Dağları bölgesindeki karlarla kaplı alanda düşmüş bir uydudan veri toplamak amacıyla kurulmuş bir Rus havaalanı üssüne sızdığı gösterilmiştir.Ayrıca oyunda James Ramirez adında bir er ilede oynarız,MW de olduğu gibi Sgt.Foley i takip ederiz. Görev sırasında kar motorsikletlerine binilebildiği gösterilmiştir.

Şu anda Gamestop internet sitesinde Modern Warfare 2'nin kendisi veya Collector's Edition için ön siparişler verilmektedir. Oyunun kendisi $59.99, Collector's Edition ise $79.99 olarak ücretlendirilmiştir. Oyun çıktığı gün 5.000.000(Beş milyon) satmıştır."Call of Duty" serisinin en iyisi olarak bakılmaktadır.Bu arada Avrupa ve Amerika'daki birçok oyuncu Ghost'a hayran kalmış onun için üst bir sürüm veya yeni bir oyun istemektedir.

Sistem Gereksinimleri


1. SabitDisk: 12 GB boş alan
2. İşletim Sistemi: Windows 7/Windows Vista/XP
3. İşlemci: AMD 64 3200+ veya Intel Pentium 4 3.2 GHz Veya üstü
4. RAM: 512 MB RAM (XP) / 1 GB RAM (VISTA)
5. Ekran Kartı: Shader 3.0 veya daha yüksek 256 nVidia GeForce 6600GT / ATI Radeon 1600XT

DEVAMINI OKU
http://blogkesfet.blogspot.com/2010/02/call-of-duty-modern-warfare-2.html

1 yorum: